Burgers’ Zoo Snapshot

Applicatie met 360 graden video voor Koninklijke Burger’s Zoo

De casus

Burgers’ Zoo Snapshot is een applicatie die mensen in aanraking laat komen met de dierentuin en haar dieren nog voor dat ze fysiek het park hebben bezocht. In de game gaan mensen als fotograaf op stap om alle dieren en hun activiteiten te fotograferen.

Burgers ‘Zoo vroeg B302 om het prototype dat was ontwikkelt naar een hoger niveau te tillen en om de volledige game te bouwen. De Burgers’ Zoo Snapshot is een perfect voorbeeld van een project waar development samenkomt met video. 

De opnames

Het park is, net als in het echt, opgedeeld in verschillende delen die je moet vrijspelen. Binnen elk deel van het park ga je als fotograaf op zoek naar de meest kenmerkende dieren. In de Bush ga je langs bij het aardvark en in de Ocean fotografeer je de haaien. 

Het spel is grotendeels gebouwd rondom 360 graden videos die zijn gemaakt binnenin de hokken (met uitzondering van de haaien). 

Het videoteam van B302 heeft een aantal dagdelen besteed om binnen de hokken de camera’s te monteren om de dieren en hun activiteiten te filmen. Vooral bij de tijgers, cheeta’s en leeuwen was dit spannend!