Animatie Ambiq

Animatievideo voor medewerkers Ambiq

Opdrachtgever

Ambiq

Onze taak

Design / Animatie

De opdracht

Ambiq is een zorgorganisatie voor alle mensen met een licht verstandelijke beperking in Noordoost-Nederland. Ambiq is bezig met het ANS Project: Ambiqs Nieuwe Samenwerken. De doelen hiervoor zijn: Informatie centraal, samenwerken nog nooit zo makkelijk, altijd en overal bij je gegevens, Om dit project te realiseren zijn er veel veranderingen in de ICT systemen van Ambiq geïmplementeerd. Ons is gevraagd om door middel van een animatievideo alle medewerkers van Ambiq te informeren over deze veranderingen en om een beeld te scheppen van wat er allemaal mogelijk is.

Onze aanpak

Elke goede animatievideo begint met opzetten van een duidelijk en doordacht storyboard. Net als bij een film moet je weten welke onderdelen en scenes je nodig zult hebben. Vervolgens wordt er een stijl ontwikkelt die past bij de “tone of voice” en de uitstraling van de opdrachtgever. De animatievideo van Ambiq bestaat grotendeels uit “platte” tekeningen/assets. Om zo’n platte look te compenseren hebben we gebruik gemaakt van een aantal technieken. Door elke laag te voorzien van een lichte en donkere “grain” textuur, wekken we de indruk van volume. De elementen krijgen nu schaduw- en lichtplekken. Daarnaast bevat vrijwel elke scene een warme lichtbron. Hierdoor ontstaat er een rustige en warme sfeer. Tenslotte hebben we gebruik gemaakt van 3D camera bewegingen. Zo ontstaat er diepte tussen de lagen en krijg je een soort 2.5D effect. 

“We zijn erg blij met het resultaat, de communicatie en de samenwerking verliepen uitstekend!” – Ambiq 

Het resultaat

Een vrolijke en heldere animatievideo waarbij rekening is gehouden met de huisstijl en uitstraling van Ambiq. Daarnaast weet de video de boodschap goed over te brengen door de visuele ondersteuning en animaties.